Meistä

Candy on menestystarina, ensimmäisestä pesukoneesta WiFi -yhteyksin varustettuun laitevalikoimaan.

 

Candy valmisti ensimmäisen italialaisen pesukoneen 1945 ja kehitti myöhemmin ensimmäisen edetä ladattavan pesukoneen, mistä muodostui synonyymi italialaiselle pesutavalle. Candy on nykyään kansainvälinen merkki, joka tarjoaa laajan valikoiman erillisiä tai sisäänrakennettuja laiteratkaisuja jotka hyödyntävät viimeisimpiä innovaatioita ja edistyksellisintä tekniikkaa, yhdistäen siihen käyttömukavuuden sekä italialaisen muotoilun ja suorituskyvyn. Vuosien myötä missio ei ole muuttunut - asiakkaiden tarpeiden täyttäminen innovatiivisin mutta helppokäyttöisin ratkaisuin ja edullisin tuottein. 

Historia

Candy Matic

1945/1955

Vuonna 1945 Eden Fumagalli kehitti Malli 50'n, ensimmäisen iitalialaisen pesukoneen joka esiteltiin yleisölle Milanon messuilla vuonna 1946. Saman vuonna, Nat King Colen innoittamana, yhtiö nimettiin Candyksi.  Patentoituaan tiskikoneen, Candy toi markkinoille Mallin 45, pesukoneen jonka kapsiteetti oli 3 kg ja joka lämmitti veden ja jossa oli poistopumppu. Vuonna 1954 yhtiö kaupallisti CandyMaticin, lauseella ''... thank's a lot, it is Candy.".

Candy Bi-matic

1955/1965

Vuonna 1955 Candy avasi haarakonttorin Ranskaan ja vuonna 1958 Saksaan. Vuonna 1957 yhtiö toi markkinoille 'BiMaticin', ensimmäisen puoliautomaattisen pesukoneen huuhtelulla ja linkouksella. Seuraavan vuonna vuorossa oli Automaatti Candy, ensimmäinen täysautomaattinen pesukone. Vuosien 1959 ja 1961 välillä uusi tehdas (Bugherio) nousi ja uudet ajan hengen mukaiset ovaalin muotoiset pesukoneet tulivat myyntiin, esimerkkinä puolitäyttömahdollisuudella varustettu Superautomatic 5 vuonna 1963.

 

Candy Stipomatic

1965/1975

Ensimmäinen tiskikone kehitettiin vuonna 1966, nimeltään Stipomatic. Kolme erillistä osastoa saivat tuekseen vuonna 1968 Superautomatic 98:n jossa oli kuusi pesuohjelmaa ja biologinen liotus. Vuosien 1970-71 aikana alkoi ensimmäisten jääkaappien valmistus, nimeltään Kelvinator. Uudet Candy-tuotteet suunniteltiin teollisten suunnittelijoiden toimesta, voittaen alan palkintoja, esimerkkinä Joe Colombon voittama Kultainen Kompassi -palkinto vuonna 1970.

WASHING MACHINE Tempovariant

1975/1985

Kaikkialla läsnä olevat tuotteet saivat osakseen ympäristön ja säästökulutuksen teemat ja vuonna 1977 Cany julkaisi kampanjan saasteita ja päästöjä vastaan. Jääkaapeissa Candy toi markkinoille ensimmäisenä jäätymättömät jääkaapit, pesukoneissa oli ruostumattomien teräsrumpujen aika. Samaan aikaan 1981 tuotiin markkinoille T3, pakastin jossa oli kolme osastoa ja kolme eri lämpötilaa.

Combichef

1985/1995

Vuonna 1985 Candy juhli neljää vuosikymmentään hankkimalla omistuksessaan italilaiaset tuotemerkit Zerowattin ja Gasfiren. Tehtaita perustettiin eri puolille maailmaa ja yritysostokset jatkuivat, mukaan lukien keittiö- ja pesukonevalmistajat Mayc-Ottsein ja Rosieres sekä jääkaappivalmistaja Iberna. Combichef, ensimmäinen uuni jossa mikroaaltomahdollisuus, saapui markkinoille. Tilaa säästävät laitteet saavuttivat suurta suosiota.

DISHWASHERS Candy Futura

1995/2005

Vuonna 1995, puolen vuosisadan iän saavutettuaan Candy hankki omistukseensa Hooverin, johtavan eurooppalaisen siivouslaitevalmistajan. Yritys vaihtoi logoaan ja jatkoi kasvuaan, vuoteen 2002 mennessä sen vienti ulottui 111 maahan. Slogan 'Candy can do' siivitti uuden tiskikoneen Candy Futuran tuloa markkinoille. Yhtiö avasi toimiston Kiinaan.

WASHING MACHINE GrandÓ Candy

2005/2010

Vuonna 2005 Candy juhli 60 toimintavuottaan ja hankki omistukseensa Venäjän suurimman pesukonevalmistajan Vyatkan, mitä seurasivat yritysostot Kiinassa ja Turkissa. Vuonna 2009 yhtiö aloitti liesien valmistuksen ja toi markkinoille Duon joka yhdisti uunin ja tiskikoneen. Vuonna 2010 EasyCase mullisti kuivainmarkkinat.

Microwaves Candy Ego

2011/2013

Vuonna 2011 Candy esitteli uutuudet sekä pesukoneiden että uunien saralla, molemmissa erikoisuutena mahdollisuus lämpötilasäätelyyn. 2012 avattiin uusi tehdas Kiinaan. Päältä täytettävien pesukoneiden Evo Plasir esitteli Pehmeän avausmekanismin ja keittiössä vallankumouksellinen jääkaappiuutuus Krio Vital Evo mahdollisti ruoan säilyttämisen No Frost Bio-tekniikalla. Induktioliesi Flexi ja uudet supertilavat uunit täydensivät keittiömullistuksen. 2013 Candi toi markkinoille uuden EvoSpace-tiskikonemallin sekä EGO mikroaaltouunin.

Candy Simpli-Fi

2014/2015

Vuonna 2014 GrandOVita pesukone teki pesutehoennätyksen Mix Power Systemin avulla, Liesien muotoilu uudistettiin, EvoSpace tiskikone muuttui 16-asetuksiksesi ennätystilavaksi laitteeksi ja jääkaappi Maxi saavutti kahden metrin korkeuden. 2014 Wi-Fi tuli osaksi laitteiden käyttövalmiutta. Vuonna 2015 Yhtiö täyttää 70 vuotta ja valmistautuu juhlimaan monin eri tavoin.

Tutkimus ja innovaatio

Candy Group jatkaa tuotekehitystyötä helppokäyttöjärjestelmien osalta. Innovaatiokeskus Bugheriossa Italiassa keskittyy informaatioajan haasteisiin ja tutkii Wi-Fi'n tuomia mahdollisuuksia. Candy Simply Wi-Fi on tuonut markkinoille sarjan helppokäyttöisiä langattomasti toimivia laitteita.

Laatu ja Ympäristö

Candy Group käyttää kierrätysmateriaaleja sekä laitteissa että pakkauksissa ja osallistuu aktiivisesti WEEE-direktiivin kehitystyöhön. Uusien teknologioiden ansiosta Yritys kehittyy kahdella osa-alueella, ympäristönsuojelussa ja asiakastyytyväisyydessä, tinkimättä kummastakaan. Tuotantoprosessit on suunniteltu yhdenmukaisiksi eri maiden säädösten kanssa sekä yleisesti vähentämään energiankulutusta.

 

 

Yritys, nojaten Fumagalin perheen yksityisomistukseen on eräs Euroopan johtavista kodinkonevalmistajista: pesukoneet, pakastimet, jääkaapit, kuivaimet, tiskikoneet, keittotasot ja uunit sekä erilaiset yhdistelmälaitteet, sisäänrakennettuina ratkaisuina ja erillisnä laiteratkaisuina ovat alan huippua suorituskyvyn ja ekologisuuden osalta. Perustoiminta-ajatuksena on asiakastyytyväisyys jota varmistamaan on perustettu yli 2000 keskusta ympäri Euroopan. Candy Group operoi Candy ja Hoover -tuotemerkkien kautta sekä seuraavien kansallisten merkkien kautta:  Hibernate, Jinling, Hoover-Otsein, Rosières, Süsler, Vyatka, Zerowatt, Gasfire, Helkama-Hoover, Hoover-Grepa ja Baumatic.

 

CANDY HOOVER OY                                                 
Tietäjäntie 2 - 02130  Espoo                                     
Tel. +358-9-439.3000 – Fax 00358-9-4393.0030